Tilaa
Jutut

Palovaara vesillä – Tulipalo veneessä on aina vakava asia

Tulipalo veneessä on monille pahin vaaratilanne, johon pelkäävät joutuvansa. Vesillä liikkuu myös huolettomia veneilijöitä, jotka eivät edes pysty kuvittelemaan sellaista uhkakuvaa omalle kohdalleen.

13.10.2016

TekstiJuha Virtanen

KuvatPentti Happonen ja Kipparin arkisto

Tänä kesänä on uhkaavia venepaloja ollut useita. Onneksi niistä on yleensä selvitty ilman vakavia henkilövahinkoja. Siihen nähden miten paljon veneily on viimeisten kolmenkymmenen vuoden aikana lisääntynyt, on venepaloja onneksi vuosittain melko vähän.

Kun verrataan tilastoja esimerkiksi reilun 30 vuoden taakse, paloi silloin vakuutettuja veneitä kaudessa useita kymmeniä, niin vesillä kuin telakoillakin.

Tulipalo veneessä on aina vakava asia. Maissa pääsee helpommin turvaan tulelta, mutta mihin menet, kun vene palaa vesillä?

Uhkaavia paloja

Merivartioston tietoon tuli kuluvan vuoden heinäkuussa muutama uhkaava venepalo esimerkiksi pääkaupunkiseudulla. Helsingissä Vuosaaren edustalla syttyneessä veneessä oli muutama aikuinen ja kouluikäisiä lapsia. Onneksi veneessä oli käsisammuttimia ja niitä osattiin käyttää. Palo saatiin hallintaan.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X