Tilaa
Jutut

Polttoainejärjestelmän huolto – Moottorin yskivään käyntiin

Polttoaineen puhtaus on moottorin häiriöttömän käynnin perusta. Sitä voi auttaa pitämällä polttoainejärjestelmä puhtaana roskasta ja moskasta.

27.10.2021

Tekstijuha virtanen

Kuvatjuha virtanen ja s.rajala/fuel patrol oy

Suositusten mukaan polttoainesäiliö on hyvä puhdistaa muutaman vuoden välein, esimerkiksi vaikka joka kolmas vuosi. Sitäkin useammin pitää moottorin suodattimet tarkistaa ja uusia. Vain siten voi varmistaa, että moottorin käyntihäiriöiden hyvin yleinen syy, roskat polttoainejärjestelmässä, eivät katkaise matkantekoa.

Suurin osa meistä veneilee suhteellisen harvakseen ja silloin, kun sää on kaunis ja keli on vesillä rauhallinen. Polttoaineen sekaan joutunut lika, vesi ja nykyisin myös leväkasvusto painuvat yleensä tankin pohjalle.

Jos polttoaineen imuputken suu ei ole aivan tankin pohjalla, saattaa hyvällä tuurilla veneily onnistua jonkin aikaa ilman ongelmia.

Säiliön pohjalle kerääntyvä sakka pysyy säiliön pohjalla, mutta kun myrsky yllättää ja aallokko kasvaa, vene keikkuu kunnolla. Silloin moska sekoittuu polttoaineeseen ja kulkeutuu polttoainejärjestelmään. Pahimmassa tapauksessa se tukkii polttoainesuodattimen, moottori sammuu ja matka tyssää siihen.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X