Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Testit

Pulpettiluokan panssarivaunut Arronet 16 ja 18 SPO

Vankkatekoisista hytti­­malleistaan tunnettu Arronet luottaa jämäkkyyteen myös avo­veneissään. Kiinnostuneita uskoisi riittävän, kun ruotsalaisesta laatutyöstä ei joudu maksamaan kohtuutonta hintaakaan.

17.07.2018

TekstiTimo Sarkkinen

KuvatAnton Reenpää/Otavamedia

Ruotsalaisilla alumiiniveneillä on yleisesti hyvä maine. Niistä puhuttaessa toistuu erityisesti kaksi sanaa: kestävyys ja tarkoituksenmukaisuus. Ne on ollut helppo liittää myös tähän asti ajamiimme Arronetin malleihin, jotka ovat kaikki olleet hytillisiä. Nyt oli aika ottaa selvää, millaisia ovat saman valmistajan suositun kokoiset avoveneet.

Arronetin mallisto on poik­keuksellisen laaja, sillä pelkästään avoveneitä on kahdeksantoista kappaletta. Pienintä päätä edustavat puolitoista vuotta sitten markkinoille tulleet 16- ja 18-mallit, joista ensiksi mainittu on pyöreästi 5,3-metrinen ja jälkimmäinen 5,8-metrinen.

Suurimmalla avo-Arronetilla on puolestaan pituutta 7,5 metriä.

Ehdokkaita eri käyttö­tar­koituksiin riittää. Esimerkiksi 16- ja 18-malleja saa sekä leveäl­lä keski­pulpetilla että tupla­pulpeteilla varustettuna – ja molemmista on vielä peräpenkiltä ohjattavat ja erillispenkeillä olevat versiot.

Täysalumiiniset veljekset

Koeajoon saadut esittelyveneet ovat Arronet 16 ja 18 spo, joissa kummassakin on tuplapulpetit ja niiden takana erillispenkit. Ensinäkemältä veljeksiä on vaikea erottaa toisistaan. Tekniset tiedot kertovat, että veneet ovat yhtä leveitä, pituuseroa on puoli metriä.

Arronet luottaa vain ja ainoastaan täysalumiinisiin veneisiin. Ruotsalaisille ominaisen linjan mukaisesti laitakaiteet ja pollarit on kiinnitetty hitsaamalla. Ja kuten odottaa saattaa, ne ovat todella tuhtia tavaraa.

Suorastaan panssaroitua vaikutelmaa antavat myös leveät laitakotelot. Muotoilu on tehty käytännöllisyyden ehdoilla. Päältä tasaiset laidat palvelevat nimittäin askelmina etenkin pulpettien kohdalla, missä on karhennusnauhatkin kulkua turvaamassa.

Kitisemätön kaksikko

Arronetin isommat hyttimallit ovat loistaneet testeissämme meriominaisuuksillaan. Siitä, miten avomallit pärjäisivät kuoppaisella kelillä, ei nyt saatu parasta käsitystä, sillä marraskuinen koeajopäivä oli hyinen mutta vähätuulinen.

Ensikokemukset vesiltä ovat joka tapauksessa vahvasti positiiviset. Molemmat mallit ovat sekä paikallaan että ajossa kiitettävän vakaita.

Kipparissa aikaisemmin testatut Arronet-veneet: Arronet 23 5 C, Arronet 24.5 Surprise L ja Arronet 25 CXIP

Lue esittely kokonaisuudessaan Kipparista 7/2018.

 

Lue myös nämä

X