Tilaa
Jutut

Superjahti Oceanco Esquel – ei ainoastaan huvitteluun

02.03.2019

TekstiSatu Björn

Dubain kansainvälisessä venenäyttelyssä (26.2.-2.3.19) on esillä maailman suurimmat superjahdit, mutta joukkoon mahtuu myös erikoisempia aluksia.

Hollantilainen Oceanco Yachts valmistaa 80-140 metrisiä superjahteja tilaajiensa toiveiden mukaan.

Nyt Dubain venenäyttelyssä esitellään innovatiivinen Oceanco Esquel, joka on suunniteltu niin merentutkimus- kuin huvittelukäyttöönkin.

Alus on 105 metriä pitkä ja 17,5 metriä leveä. 230 neliön ”autotalliin” mahtuu mm. kaksi tutkimussukellusvenettä, moottoripyöriä, RIB-veneitä ja tietysti myös vesileluja huvittelukäyttöön.

Aluksen keula on muotoiltu tylpäksi ja sen päällä on helikopterikenttä. Erikoisvahvistetun rungon ansioista aluksella pystytään toimimaan myös maapallon napa-alueilla. Aluksen huippunopeus on 16,5 solmua ja toimintasäde on 7 000 merimailia. Voimanlähteenä ovat diesel- ja sähkömoottorit.

Ylin kansi on kooltaan 200 neliömetriä, joka on muunneltavissa erilaiseen käyttöön. Tilaa löytyy esimerkiksi tutkimuskonteille ja autoille.

Perässä on sisäuima-allas rentoutumistiloineen. Sisätilat ovat muunneltavissa merentutkimusta varten. Matkustajien hytit on tehty mahdollisimman kodinomaisiksi pitkiä tutkimusmatkoja varten.

 

 

 

 

Lue myös nämä

X