Tilaa
Jutut

Vapaaehtoiset meripelastajat aloittivat jälleen vappuna

Viime vuonna Meripelastusseuran miehistöt eri puolilla maata vastasivat hälytyksiin lähes 1500 kertaa.

03.05.2018

TekstiJukka Hiiro

Veneilijöitä hädän hetkellä auttavat vapaaehtoiset meripelastajat aloittivat kautensa toukokuun alussa suuressa osassa maata. Loputkin yhdistykset saavat pelastusaluksensa vesille toukokuun aikana, Suomen Meripelastusseura tiedottaa. Myös kiirettömiin avunpyyntöihin vastataan taas Trossi-palvelunumerossa (0800 302230).

Kiireettömillä hälytystehtävillä tarkoitetaan esimerkiksi tilanteita, joissa vene on kiinni laiturissa, mutta ei lähde käyntiin laiterikon, akun tyhjenemisen tai vaikkapa polttoaineen loppumisen vuoksi. Myös silloin jos ankkuri ei irtoa pohjasta tai vaikkapa köysi on kietoutunut potkuriin tarjoavat meripelastusseuran vapaaehtoiset kiireetöntä apua. Enemmän esimerkkejä kiireettömistä avustustehtävistä voi tarkistaa Suomen Meripelastusseuran nettisivuilta.

Pelastusalukset päivystävät ympärivuorokauden alle puolen tunnin hälytysvalmiudessa avovesikauden alusta loppuun. Viikonloppuisin ja lomasesongin aikaan päivystysvalmius on sitäkin nopeampi, sillä usein veneillä ollaan jo valmiiksi liikkeellä.

Kyseenalainen kunnia tämän kauden ensimmäisestä tehtävästä sai Porvoo jo 21. huhtikuuta, kun PV Securitas hinasi Porvoonjoen keskellä kelluneen ja osittain jo uponneen jollan rantaan.

Viime vuonna Meripelastusseuran miehistöt eri puolilla maata vastasivat hälytyksiin lähes 1500 kertaa. Apua annettiin yli 3000 ihmiselle.

 

Lue myös nämä

X