Tilaa
Näyttelyt

Dusseldorfin messut 2018: veneet koristellaan nyt led-valoilla

08.02.2018

TekstiKarel Kakko

KuvatAnton Reenpää/Otavamedia

Euroopan suurimmassa venenäyttelyssä Saksassa esitellään vuosittain veneilyn kuumimmat uutuudet. Poimimme noin 1800 näytteilleasettajan valikoimasta erikoisia veneitä ja ilmiöitä. Lisää Dusseldorfin messuilla näytillä olleista veneistä voit lukea Kippari-lehdestä 2/2018.

 

 

Kreisel Electric valmistaa veneisiin erittäin tehokkaita sähköpropulsiosovelluksia. Konrad-vetolaitteeseen yhdistetään enimmillään 370-kilowattinen sähkömoottori.

Erilaiset valotehosteet ovat helppojen led-valonlähteiden takia yleistyneet veneissä kovaa vauhtia. Perämoottorin kirkkaanpunainen takavalo näkyy noin 100 asteen sektorilla.

Ganz on sveitsiläinen huippuluokan päiväristeilijöiden valmistaja. Ovation 7.6 on mitoitettu 8 hengelle ja se maksaa Volvo Penta D6 370 -sisäperämoottorilla varustuksesta riippuen noin 200 000 euroa.

Kun pystyt tai jopa negatiivisesti viistot keulat ovat muotia, joutuu helposti miettimään ankkurin käsittelyäkin uudestaan. Eipä usein näe ankkuria laskettavan veden pinnan alapuolelta. Niin… sitä ei todellakaan näe.

Tämän runaboutin takakulmat tuovat mieleen 60- ja 70-luvun dollarihymyt, erona vain sähkönsininen LED-valotehoste.

Vaikka uudet dieselperämoottorit tähtäävät yhä suurempiin tehoihin, on tuttu 50-hevosvoimainen Neander Shark yhä mukana. Tekniikan valmistaa Steyr ja jakelusta vastaa Yanmar.

Lue myös nämä

X