Tilaa
Jutut

Hyvä ruoka kuuluu kesään – Rantaravintoloiden tasossa suuria eroja

26.06.2012

TekstiVesa Leppä, Eero Pöyhönen ja Seppo Evinsalo

KuvatSeppo Evinsalo ja Eero Pöyhönen

Veneilijän kannalta ravintolat ovat yksi satamien tärkeimmistä palveluista. Moni veneilijä istuu mielellään valmiiseen pöytään merellä tai saaressa vietetyn päivän jälkeen tai turvautuu valmiiseen mieluummin kuin kokkailee usein ahtaassa veneen pentterissä. Rantaravintoloiden tarjonnassa on kuitenkin huikeita eroja, todettiin viime kesänä tehdyllä ravintolakierroksella.

Kierrokselle osuivat Nokka Helsingin Katajanokalla, Makasiiniravintola Hilma Oravissa, Noidankattila Savonrannassa, Chapman Suomenlinnassa, Sommaröstrand GH Tammisaaren edustalla, Rumar Strand Korppoossa, Wanha Makasiini Lappeenrannassa, Keskiaikaravintola Piikatyttö Rantasalmella ja Sahanlahti Puumalassa.

Ravintolat tarjosivat mm. järviluontoa kauneimmillaan, savolaista makumualimaa, pizzaa, historian havinaa, takuutuoreita muikkuja sekä lähiruokaa ja luomua.

Lue rantaravintoloiden vertailu Kipparista 6/2012

Lue myös nämä

X