Tilaa
Jutut

Pikkuveneen myyntikunnostus – Vauhtia venekauppaan

Vanhasta veneestä saa pienellä vaivalla helpommin myytävän. Parempi ja siistimpi kunto näkyvät myyntiajassa ja -hinnassa.

14.04.2024

TekstiJuha Nieminen timo sarkkinen

KuvatTomi Tähti, mirva kakko ja marko lysmä

Otimme parivertailun veneet (Buster L ja Yamarin 4730, Kippari 4/2024) tarkasteluun ja kävimme läpi, millä tavoin ne saisi houkuttelevammaksi mahdollisille ostajille. Tarkoituksena on lyhentää veneiden myyntiaikaa ja kasvattaa hintaa.

Käytetyn veneen, auton ja asunnon ostossa pätevät samat lainalaisuudet. Kaikissa näissä tapauksissa ostaja laskee, mitä mahdollisesti pitää kunnostaa ja paljonko se maksaa.

Autoa myytäessä se ainakin pestään ja imuroidaan. Joskus auto on myös tarpeen viedä myyntikunnostuksia tekevän yrityksen ehostettavaksi.

Veneen myyntikunnostukseen voi olla vaikea löytää tekijää, varsinkin sesonkiaikoina. Yksinkertaiset fiksaukset saa helposti tehtyä itsekin. Pienillä jutuilla voi olla iso merkitys, miten veneen saa kaupaksi. Monet asiat ovat kosmeettisia, mutta ostajille tärkeitä. Koska homma riistäytyy helposti käsistä ja kustannukset kasvavat, kannattaa laskea etukäteen paljonko aikaa ja rahaa on viisasta laittaa veneen kunnostukseen.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X