Tilaa
Jutut

Muistatko Turussa huutokaupatun Ace-risteilijän? – Osto kuvien perusteella ja suunnitteilla liikennöinti Saimaalla

"Kunhan pysyis pinnalla ja koneet toimisivat ainakin Saimaan puolelle", ostajia edustava Tommi Siltanen toteaa.

23.04.2018

TekstiJukka Hiiro

Huhtikuun alussa Kipparissa uutisoitiin alkujaan Ruotsin laivastolle kuuluneen 22-metrisen Ace-risteilijän huutokaupasta. Kiinnostusta riitti ja aluksen myyntihinta kohosi lopulta 50 200 euroon.

Kippari on saanut selville, että risteilijän osti viiden kaverin porukka, joita on aina kiinnostanut veneily ja vesillä olo.

”Se on näillä näkymin tulossa ensi kesäksi Kuopio–Savonlinna-akselille charterajoon ja meidän veneporukan yksityiskäyttöön”, ostajien puhemiehenä toimiva Tommi Siltanen kertoo.

Kyseessä oli Siltasen mukaan varsinainen heräteostos.

”Acen osto oli todellakin heräteostos ja tehtiin pelkästään kuvia ihastelemalla.”

Ensimmäisen yhteisen veneen porukka hankki viime kesänä, ja siinä yhteydessä isommat omat veneet tuli myytyä pois.

”Aikaisemmin ajeltiin omilla veneillä samaan paikkaan. Kaikille taisi jäädä vielä vähintään yksi pienempi vene, jos tuntuu ettei yhteisellä kalustolla pääse järvelle”, Siltanen kuvailee porukan veneilyharrastusta.

Nyt ostajien tarkoituksena on rakennella risteilijää uusiksi niin, että valmista olisi noin vuoden päästä.

”Kunhan pysyis pinnalla ja koneet toimisivat ainakin Saimaan puolelle. Projektiahan varmasti riittää, mutta talvella on taas paljon aikaa tämmöiselle rakentamiselle”, Siltanen toteaa.

Tulevaa telakointipaikkaa ei vielä ole, mutta ostajat uskovat sen löytyvän Varkauden ja Kuopion väliltä. Koska ostajaporukan jäsenillä on kaikilla myös varsinaiset päivätyönsä hoidettavinaan, mahdolliset tilausajot hoidettaisiin tulevaisuudessakin harrastuspohjalla.

”Tietenkin mukavahan se olisi jos kysyntää olisi sen verran, että kesällä voisi omia töitään hieman vähentää.”

Yli 50 000 euron kauppahintaa Siltanen pitää kohtuullisena.

”Mielestäni se oli kohtuullinen, kun vielä ei ole pahasti v***ttanut vaan enemmänkin naurattanut. Talven aikana saattaa joku hetki olla, että masentuu, mutta kyllä se ensi kesänä taas palkitsee”, Siltanen arvioi.

Ace-risteilijän ajo Turusta Kuopioon tapahtuu näillä näkymin aikaisintaan toukokuun lopulla.

Huutokaupat.com-sivustolla on parhaillaan myynnissä toinenkin historiallinen risteilijä. Vene-lehti uutisoi, että 28-metrisen vartiolaiva Koskelon huutokauppa päättyy toukokuun lopussa. Maanantaina 23. huhtikuuta hinta oli jo kohonnut Ace-risteilijän myyntihinnan tuntumaan eli 50 000 euroon.

Lue myös nämä

X