Tilaa
Näyttelyt

Vene 19 Båt: Italian kaunottaret Riva Aquariva Super ja Pershing 5X esillä venemessuilla

31.01.2019

TekstiSatu Björn

Reilun viikon kuluttua käynnistyvillä Helsingin venemessuilla 8.–17.2.19 esitellään kaksi italialaiskanunotarta Riva Aquariva Super ja Pershing 5X.

Riva on tunnetuin italialaisen Ferretti Groupin venemerkeistä. Veneitä on valmistettu vuodesta 1842 lähtien Iseo-järven rannalla Lombardiassa.

Riva Aquariva Super on Helsingin venemessuilla viime vuonna esitellyn, kaksi metriä lyhyemmän Riva Iseon isosisko. Luksusvenevalmistajan mallistossa kymmenmetrinen kaunotar on kuitenkin toiseksi pienin avovene.

Aquariva Superin klassinen edeltäjä on vuonna 1962 mallistoon tullut Aquarama, mutta 2000-luvulla puun on korvannut runkorakenteissa kevyt, mutta erittäin jäykkä kevlarkomposiitti. Kansirakenne on Rivan tapaan 20 lakkakerroksella suojattua mahonkia, jota koristavat vaaleammat mahonkiupotukset.

Kahdella 370-hevosvoimaisella Yanmarin-meridieselillä huippunopeus nousee yli 40 solmuun.

Suomeen on jo myyty yksi Aquariva Super. Messuilla nähtävä vene on myynnissä 660 000 euron hintaan. Kauppaan kuuluu myös tyyliin sopiva auto, Fiat Rivale 695 Limited Edition.

Urheilullinen Pershing 5X

Yläkannen salonki ja ohjaamo yhdistyvät saumattomasti tilavalla sohvaryhmällä varustettuihin takakannen oleskelutiloihin. Takakannen sohvaryhmä jatkuu uimatason eteen ulottuvana laajana auringonottotasona.

Pershing 5X on varustettu kahdella Volvo Penta IPS950:llä, joissa yhdistyy 725-hevosvoimainen D11-moottori ja kahdella vastakkain pyörivällä potkurilla varustettu IPS-vetolaite. Veneen huippunopeus on 36 solmua ja matkanopeus 31 solmua.

Kattavasti varustettu messuvene on myynnissä 1,3 miljoonan euron hinnalla.

Lisätietoja Boatstore Finland

Lue myös nämä

X