Tilaa
Mainos

Unelmien vene lisärahoituksella? Näillä vinkeillä haet edullisimman lainan

Veneen osto on yleensä iso satsaus, joten turhia euroja hankintoihin ei kannata sijoittaa. Puntaroi tilanteesi ja kilpailuta lisärahoitusvaihtoehdot seuraavilla vinkeillä, jotta voit varmistaa itsellesi edullisimman ratkaisun.

20.02.2023

TekstiBonuspanda

Kirkasta veneunelmasi

Olitpa sitten aloittelija tai kokeneempi vesilläkävijä, uuden veneen hankinta on aina mieltä kirvoittava tapahtuma. Joskus unelmointi voi saada tuulta purjeisiin vähän liiankin kanssa, joten huolellinen ja realistinen tilanteen tarkastelu on enemmän kuin paikallaan. Istu siis rauhassa alas, mieti mitä ensisijaisesti haet ja mitkä ovat itsesi tai perheesi tarpeet yksinkertaistettuna, jotta lainan suuruus on mahdollisimman tarkoituksenmukainen ja siitä aiheutuvat lisäkulut eivät kasva tarpeettoman suuriksi.

Veneily ei vaadi pelkästään rahallista kapasiteettia vaan se kysyy omistajaltaan myös aikaa ja vaivannäköä erilaisten kunnostustöiden sekä ylläpidon merkeissä. Mitä vaativampi ja suurempi vene, sen enemmän lisätöitä omistaminen teettää. Toisaalta kesäiset laineet ja auringon kimmellys saattavat helposti sokaista myös näkemästä, kuinka paljon venettä on mahdollista aktiivisesti käyttää. Suomen kesä on suhteellisen lyhyt ja mikään ei ole taloudellisesti tappiollisempaa, kuin vähälle käytölle jäänyt vene.

Veneen hankinnassa tulisi myös miettiä omia taitoja ja valmiuksia. Toisin kuin useat muut maat Suomi ei vaadi kipparilta veneajokorttia. Tämä voi helposti kirvoittaa mielen haaveilemaan niin sanotusta ”kunnon veneestä”. Vesillä on kuitenkin monia sääntöjä ja lainalaisuuksia, jotka on otettava haltuun, ja jo turvallisuussyistä aloittelijalle suositellaan yleensä korkeintaan 6 metrin pituista moottorivenettä. Veneen arvo ja koko vaikuttaa myös vuosikustannuksiin, joten koolla on siinäkin mielessä väliä.

 

Omat säästöt ja lainaraha

Veneen valintaan liittyvät seikat läpi käytyäsi on aika ryhtyä miettimään lisärahoitusta. Vaikka vakuudetonta venelainaa, joka on yleisin lisärahoitustapa, on mahdollista saada pitkällä takaisinmaksuajalla, on hyvä huomioida, että mitä isompi laina, sen suuremmaksi kohoavat lainakustannukset. Tästä syystä ennen lainanottoa on syytä tarkistaa vielä kertaalleen henkilökohtaiset rahoituskanavat ja säästöt. Pienelläkin pesämunalla voi helposti katkaista veneen lainakuluja.

Esimerkki: jos vene maksaa 20 000 €, maksat omalla rahalla 4000 € ja loput lainalla, voi lainanmaksusta leikkaantua miltei neljännes, sillä summasta vähenee myös lainasta aiheutuvat ylimääräiset kulut. Jos säästöjä ei ole ennestään, voisitko esimerkiksi myydä jotain ja tehdä näin ylimääräisiä euroja? Mitkä ovat mahdolliset muut tavat, joilla pientä lisärahaa voisi kerryttää? Jos ei rahaa tunnu pohdinnoista huolimatta löytyvän tai haluat pitää säästösi jemmassa muita tilanteita varten, ei hätää, vakuudeton laina ei itsessään edellytä aiempaa varallisuutta.

 

Lainahakemus kumppanin kanssa vähentää kuluja

Lainakuluihin voi vielä vaikuttaa hakuvaiheessa, tekemällä esimerkiksi hakemuksen samassa taloudessa asuvan kumppanin kanssa. Nyrkkisääntönä on, että mitä enemmän tulovaroja hakemuksen taustalta löytyy, sitä pienemmäksi lainakulut muodostuvat. Lisäkulut luonnollisesti vähenevät myös pienemmällä maksuajalla, kun kuukausittaisia lainanlisiä kertyy vähemmän. Veneen omistus vaatii kuitenkin varoja myös oston jälkeen, joten liian suuriksi kuukausieriä ei kannata kasvattaa. Huomioi myös, että pankkien lainakriteereissä ja kuluissa on eroja, joten edullisin laina ei todennäköisesti purjehdi vastaan ensimmäistä lainanmyöntäjää lähestymällä.

 

Lainankilpailutuksella teet unelmista edullisemman

Parhaan ja edullisimman lisärahoitustarjouksen löydät yksinkertaisimmin venelainoja kilpailuttavilta sivustoilta. Vakuudattomia lainoja kilpailuttavia sivustoja voit vertailla BonusPanda.comissa: https://bonuspanda.com/fi/

Kun tarvittava lainasumma on kirkkaana mielessä, voit vielä tehdä hienosäätöä kilpaulutussivuston lainalaskurin avulla. Lopullisen arvion sopivasta lainasta tekee kuitenkin lainanmyöntäjät, jotka pohjaavat arvionsa kilpailutussivuston kautta lähettämääsi hakemukseen. Kilpailuttaja valitsee parhaat (täysin veloituksetta) tarkasteltavaksesi ja lopullisen päätöksen lainanotosta teet itse. Sähköisen hyväksymisen jälkeen valitsemasi pankki siirtää rahat tilillesi viipyilemättä, jopa samana päivänä.

Lue myös nämä

X